Een aantal jaren geleden begeleidde ik een vrouw. Zij worstelde met de rust bewaren in haar gezin, met haar kinderen. Ze vertelde me hoe het eraan toe ging. In het coaching traject dat ik met haar deed, stelde ik haar de vraag: Kun jij je gewenste situatie aan mij beschrijven in relatie tot je kinderen op een manier waarbij je wens al helemaal vervuld is?

 

Toen zei ze (ongeveer) het volgende: “Dan ben ik heel vredig. Kalm. Rustig. Ik nodig ze uit in mijn vrede.”
De laatste tijd komt die zin steeds weer bij mij naar boven. Ik vond dat zo’n prachtig antwoord.
Het is eigenlijk een enorm ‘Leider van je leven’ antwoord. Wat me zo raakte en nog steeds raakt, is dat er geen enkele vorm van controle drang in zit. Haar eigen ‘staat van zijn’ stond centraal. Namelijk ‘vredig zijn’. Ze hoeft de kinderen niet te vormen, kneden en beïnvloeden. Het enige dat ze te doen had, was vredig zijn. En erop vertrouwen dat de kinderen dat voelen, daarop zullen reageren. En als dat niet zo is, gewoon doorgaan met vredig zijn ;-). Zij beschreef daarmee leiderschap over zichzelf. Dit toepassen in de praktijk is natuurlijk oefenen.

Steeds meer voel ik dat dat wat we wensen ‘buiten’ ons, hetgene is dat we eerst ‘binnen’ ons mogen versterken. Willen we succesvol zijn? Dan hebben we eerst het succes dat er al is, te voelen. Willen we meer liefde ervaren? Dan is het belangrijk om onszélf in een liefdevolle staat te brengen, zelf liefde uit te zenden. Willen we meer tevredenheid ervaren? Dan moeten we ons focussen op datgene waar we al heel tevreden mee zijn. Als je meer kracht wilt voelen, stem dan af op de momenten waarop je dat al bent.

Als je gaat belichamen wat je ‘wilt worden’ dan breng je die wens helemaal naar het hier en nu. En dan wordt je een soort magneet voor dié specifieke energie.

Wil jij ook groeien naar meer leiderschap over je leven? Meer zelfliefde en kracht? Om steeds meer het leven te creëren dat écht bij je past? Neem dan contact met me op.

P.S. Er is ook een pagina op deze website waar mijn podcasts opstaan, bekijk hier.

Delen

Kopieer link naar klembord

Kopieer