Over Maartje

Zo’n 2,5 jaar geleden begon het bij mij te kriebelen.

Lees verder over mij
GroeiProces

Ik voelde dat er meer in mij zat dan er uit kwam. Mijn eigen praktijk liep goed, maar ik wilde heel graag iets doen met mijn persoonlijke groeiproces omdat ik voelde dat ik daar iets in te bieden had.

Er was zo’n worsteling en groei geweest in mij rondom de thema’s: mijzelf uitspreken, voor mezelf zorgen, grenzen aangeven, me losmaken van verwachtingen etcetera. En dat was absoluut geen gemakkelijk proces. Maar wel een heel vruchtbaar proces. Ik voelde: Hier wil ik andere vrouwen mee helpen. En in het bijzonder, de empathische vrouwen, vrouwen die in de zorg werken, hun eigen praktijk hebben en worstelen met zelfzorg. Of vrouwen die zichzelf in deze thema’s herkennen.

Om die reden ben ik Leider van je leven gestart.

Leider van je leven biedt coachingsprogramma’s voor empathische vrouwen, die worstelen met zelfzorg, zodat ze meer voor zichzelf kunnen kiezen. Vanuit liefde, kracht, wijsheid en hun intuïtie. En dus, weer leiders van zichzelf worden.

Achtergrond

Iets over mijn achtergrond: In 2008 ben ik van start gegaan met mijn eigen praktijk als psycholoog en coach. In 2005 studeerde ik af als sociaal psycholoog aan de Radboud Universiteit.

Opgeleid als onderzoeker wist ik dat ik dat niet de rest van mijn leven wilde doen. In mijn studententijd was ik al in aanraking gekomen met Vipassana meditatie, yoga en boeddhisme en ik wilde iets doen met ‘blokkades opheffen’ bij mensen. Dat was immers wat ik bij mezelf ook het meest belangrijk vond.

In 2007 kwam ik in contact met de post-academische opleiding ZKM methodiek (Zelfkennis methode) en waarderingstheorie en voelde me daarbij echt thuis. Geen standaard diagnostiek maar een methode waarbij het unieke verhaal van de cliënt centraal stond én er werd uitgegaan van verandering i.p.v. een vaststaand label. Dit kon ik mooi toepassen in mijn eigen praktijk.

In 2011 tot 2015 liet ik me scholen in de Sensorimotor Psychotherapy, een lichaamsgerichte vorm van therapie uit de Verenigde Staten waarmee je trauma kunt behandelen. Naast trauma kun je ook hechtingsproblematiek aanpakken. Ik heb level 1 en 2 van deze opleiding afgerond. Een super mooie methodiek die veel invloed heeft (gehad) op mijn manier van werken. Centraal bij deze therapie-vorm staat het gebruik van mindfulness. Dus hier en nu gewaarzijn wat er (o.a. in je lichaam) gebeurt.

In 2020 werd ik supervisor in de ZKM opleiding en in 2021 word ik opgeleid als docent aan de ZKM opleiding. Begin 2020 ben ik ook gestart met Leider van je leven.

Privé ben ik getrouwd met mijn man Robert en we hebben twee lieve dochters en een kat! Ik ben dol op tuinieren, tekenen, wandelen en koken en mijn grote liefde: persoonlijke ontwikkeling. Tibetaans boeddhisme is hierbij een enorme inspiratiebron voor mij.

Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen:

Benieuwd wat Leider van je leven voor jou kan betekenen?

Neem contact op